Velkommen til fernisering med Simon Bang

I Simon Bangs værker eksploderer farveskalaen, når han maler vores by og vores landskaber. Og alligevel er farven modereret, da han ofte er på besøg i overgangen til natten, fra tusmørket til de inderste lag i sindet. Dér, hvor alt tilsyneladende ser genkendeligt ud, men langt fra er det. Motiver som dykker ned i en faretruende tilstand af noget som pirker til vores fantasi og på en måde også fremsætter scenarier om hvad måske kommer til at sker, når vi er gået indenfor i vores huse.

Når aftenlyset tændes, hvad er der så på spil i de mennesketomme gader? Er det her, at en parallelverden har sit spillerum? Eller er det bare vores forestillingsevne, som spiller os et pus? Er den rødt oplyste himmel en skovbrand eller en by i brand? Er det en pejling af fremtiden, som Simon Bang maner frem? En tilstand mellem fantasi og virkelighed? Umiddelbart kan man ikke sige det, for motiverne er tilforladelige og genkendelige og de minder os også om noget som har været; En førtid. Noget som aldrig kommer igen. En fortabt erindring.

Kunstnerens nye værker får os til at se med nye øjne på vores omgivelser og de pirker til det dybeste i vores sindelag, når sjælen er på langfart, helt ind i de dunkle tankegange, der hele tiden skifter som et fixérbillede, mellem det velkendte og ukendte. Det unormale og normale.

Udstillingen åbnes d.18 november kl 17 af Uwe Bødewadt.

Vil du modtage vores nyhedsbreve?

Vi sender med jævne mellemrum nyhedsbreve ud. De indeholder informationer om spændende nye kunstnere og vores udstillinger.