Jan Wessel

I Jan Wessels billedunivers dukker vejen til stadighed op som motiv. Men vejene og det at være på farten – ON THE ROAD – er mere end blot et visuelt fænomen: Med et billedgreb føres iagttageren ind i en ukendt verden skabt af kunstneren

At være på vej sidestilles ofte med rastløshed og eventyrlyst. Men også med bevægelse, nysgerrighed og mod på at se, hvad den valgte vej gemmer, kunstnerisk og eksistentielt. Jan Wessel kombinerer dette dobbelte kunstneriske og privat/menneskelige aspekt.

Papirarbejderne har skitsens fine legende og veldipsonerede karakter og figurer op. Collagernes karakteristiske pop kulturelle samplinger og genbrug af billedelementer rummer en mangfoldighed af aktiviteter og referencer. Billedelementer er samlet op hen ad vejen gennem Jan Wessels mangeårige kunstneriske virke. Elementernes visuelle og narrative fascinations kraft forbinder sig til vores almene sansninger og erindringer, ofte med genkendeligheden som motor for fortællingen.

Malerierne har en anden, mere kølig og filmisk stemning, De mennesketomme og tågede landskaber med en enlig vej, enkelte træer og huse har dragende og mystisk karakter. Scenerne balancerer ubestemmeligt mellem det distancerede og intimt topografiske. De synes sært velkendte, men også en anelse eksistentielt skræmmende at færdes i.

Uanset medie, papir eller maleri, er Jan Wessel i sin kunst tydeligt tilfreds med at befinde sig i disse uafklarede positioner og rum. Han insisterer på at gå nye kunstneriske veje

Lightbox
31 x 41 x 8cm

kr 7.000

Lightbox
31 x 41 x 8cm

kr 7.000

Lightbox
31 x 31 x 8cm

kr 6500,00

Mix Media
28cm x 22cm

kr 2800,00

Mix Media
28cm x 22cm

kr 2800,00

Mix Media
28cm x 22cm

kr 2800,00

Vil du modtage vores nyhedsbreve?

Vi sender med jævne mellemrum nyhedsbreve ud. De indeholder informationer om spændende nye kunstnere og vores udstillinger.