Morten Lassen

Morten har siden 1995 udelukkende arbejdet som kunstner. I 2003 fik han tildelt et arbejdsophold i sydney.

Morten bor i Højstrup-Helsingør. Han har sit værksted på Kronborg. Selvom han er Dansk har hans internationale udtryk givet ham udstillinger i mange lande. Bare i 2022 udstillede han solo i Barcelona og Stockholm samt deltog i kunstmesser i Los Angeles, San Francisco, London, Seattle, Toronto og Miami.

Derfor er det en stor glæde at få lov til at vise en solo udstilling her i Orange med Morten.

Han kalder selv sine værker for abstrakt ekspressionisme. For mig er det genkendelig og forvansket natur. Jeg opfatter hvert værk som natur og bymiljø . Motivet opstår på samme som vi selv kan fremkalde oplevelser vi har haft engang. Det kan være mindet om en dag i et rum med udsigt til natur. Billedet opstår langsomt frem fra lærredet som er malet med intensive farvelag, hvor farven er det bærende. Det er kunstnerens ønske at værkernes udtryk ikke peger et bestemt sted men at vi alle kan få vores helt personlige motiv frem. I værkerne finder vi tynde streger malet for at give dimension og og rum. Mortens værker fremtræder med en fin balance mellem værkets selvsikre styrke og følsomheden.

olie på lærred "Unspoken A" 150x150 49.000
olie på lærred "mind map H" 120x120 kr.39.000
Olie på lærred "Unspoken E" 90x90 kr.27.000
Olie på lærred "Unspoken F" 90x90 kr. 27.000

Vil du modtage vores nyhedsbreve?

Vi sender med jævne mellemrum nyhedsbreve ud. De indeholder informationer om spændende nye kunstnere og vores udstillinger.