Tidligere udstillinger

Vi har samlet galleriets tidligere udstillinger herunder. Her har du mulighed for at læse om alle de udstillinger der har været på Galleri Orange.

Time after time​

Sommerudstilling og fødselsdag i Galleri Orange

Lørdag den 3 juni kl. 14-16.

Kære venner

Jeg fejrer åbningen af sommerudstillingen ”Time after Time”

Først og fremmest er der åbning af udstillingen med galleriets super kunstnere samt gæster. Dernæst har både Galleriet og Georg fødselsdag.

Det fejrer vi med en skøn udstilling med disse dygtige, indholdsrige og betydningsfulde kunstnere. De har alle har meget på hjertet, de vil dele med os.

Kunstnerne er: Kirsa Andreasen, Annette Wier, Malene Bjelke, Christina Bardram, Eva Louise Buus, Jan Wessel, Hanne Ravn Hermansen, Morten Lassen,Niels Corfitzen, Anders Overgaard og gæsterne: Ulla Lundsgart, A.Carlander samt R.Bjørn.

BEMÆRK: Der er preview  på udstillingen, fredag d. 2 juni kl. 14-17

Det vil glæde mig at se jer til fejringen. Kunstnerne vil være til stede.

”UNSPOKEN” Morten Lassen

Fernisering lørdag d. 15 april kl.14-16

Vi glæder os til at slå dørene op til denne farverige og energigivende udstilling.

Morten har siden 1995 udelukkende arbejdet som kunstner. I 2003 fik han tildelt et arbejdsophold i sydney.

Morten bor i Højstrup-Helsingør. Han har sit værksted på Kronborg.  Selvom han er Dansk har hans internationale udtryk givet ham udstillinger i mange lande. Bare i 2022 udstillede han solo i Barcelona og Stockholm samt deltog i kunstmesser i Los Angeles, San Francisco, London, Seattle, Toronto og Miami.

Derfor er det en stor glæde at få lov til at vise en solo udstilling her i Orange med Morten.

Han kalder selv sine værker for abstrakt ekspressionisme. For mig er det genkendelig og forvansket natur. Jeg opfatter hvert værk som natur og bymiljø . Motivet opstår på samme som vi selv kan fremkalde oplevelser vi har haft engang. Det kan være mindet om en dag i et rum med udsigt til natur. Billedet opstår langsomt frem fra lærredet som er malet med intensive farvelag, hvor farven er det bærende.  Det er kunstnerens ønske at værkernes udtryk ikke peger et bestemt sted men at vi alle kan få vores helt personlige motiv frem. I værkerne finder vi tynde streger malet for at give dimension og og rum. Mortens værker fremtræder med en fin balance mellem værkets selvsikre styrke og følsomheden. 

Velkommen til ferniseringen lørdag d. 15 april kl. 14-16.  Kunstneren vil være til stede.

Der er også mulighed et preview, dagen før ferniseringen fredag d. 14 april kl 12-17.

Malene Bjelke​

Fernisering lørdag d. 4 februar kl 14:00 – 16:00

Det vil glæde mig meget at se jer til Malene Bjelkes udstilling. Det er Malenes første soloudstilling i galleriet. Her får vi en unikt mulighed for at se processen fra skitse og modeller til det færdige arbejde i bronce. Malenes seneste værker i det offentlige rum er børneskulpturene til Hendriksholm skole i Rødovre og Betty Nansen skulpturen i fuld størrelse. Betty Nansen skulpturen blev indviet i oktober 2022 af Dronning Margrethe.

Malene Bjelke arbejder med at indfange og formidle det at være menneske. Vi indeholder alle et mylder af følelser og passioner. Kunstnere som Malene ser det og mærker det, både hos sig selv og hos andre. Hun fanger øjeblikke og gengiver disse øjeblikke som måske kun varer få sekunder. Øjeblikke som glæde, sorg, ensomhed m.m

Vi drages imod hendes værker, der opstår en nødvendig dialog som er livgivende for både beskuer og kunstner. Malene Bjelke er Født 1965, uddannet fra Danmarks Designskole 1987-1993. 1. og 2. del: Linien for Keramisk Formgivning og Glas og 3. del: Institut for Rum med scenografi som speciale.

Klart syn

Lyset er skarpt og klart. Jeg glæder mig til at præsentere en skøn samling af danske kunstnere i topklasse. De har alle deres helt unikke udtryk, Alle har noget på hjertet, de glæder sig til at dele med os.

De deltagende kunstnere er:

Christina Bardram, Anders Overgaard, H.R.Hermansen, Jan Wessel, Annette Wier, Niels Corfitzen, Mette Rishøj, Kirsa Andreasen,Malene Bjelke, Bo Rune Madsen og Eva Louise Buus.

Gæster: Albert Carlander og Ulla Lundsgart.

Dette er et brag af en udstilling. Alle værkerne er frem for os med ærlighed, håndværksmæssig kunnen og dybde i “sproget”.

Udstillingen åbner lørdag d. 26 november. Mellem  10-14.

Sidste dag 28 jan.2023.

Glæder mig til at se jer,

Georg Reinhard Mathiasen.

Kom og find en gave til jer selv, eller en gave til familie eller gode venner. Det er kunst der holder.

Jordbo & Det vidunderlige skvulp af Bo Rune Madsen

Velkommen til Galleri Orange.Fernisering lørdag d. 29 oktober kl. 14-16
Vi er stolte og glade over at byde Bo Rune Madsen velkommen til et brag af en udstilling der både er unik i ide og udtryk. Vi bliver ikke ført ind i almindeligheder men holdt i hånden og vist ind i en eventyrverden. Livsbekræftende i sin vitalitet og det er værker der signalere en stor varme og energi.Livsglæde og leg. Værkerne siger ”vær glad over livet og lev det” Vær god ved jer selv og andre. Glæd jer til at flyde ind i de omfavnende og energifyldte værker.
Bo Rune madsen var tidligere i sin karriere også en kendt person, her og internationalt med sit band MEW.
Fernisering: 29 okt. 14-16. Indvielse 14.30 og KONCERT med Bo kl 15.00.

Bo Rune Madsen siger:
”Udstillingen er en leg. Vi leger vi har en udstilling og vi udstiller vores leg. Alt i livet kan være en leg. Når nogen prøver at ødelægge legen, være voksen agtig og sige ting som hør og bør og vi plejer imens de tænker firkantede tanker med firkantede hoveder går det jo slet ikke. Vi er IKKE voksne for der findes kun små børn og store børn og vi må insistere på at have det sjovt og at vi skal være GLADE på vores korte tur igennem universet. Så udstillingen er LEG UDSTILLET for sådan morer og underholder vi os selv, bliver klogere på verden og sådan kommer vi – op – med – nye værdifulde ting vi alle kan have glæde af. At skabe sådanne ting kan jeg godt lide og har altid forsøgt på at gøre, først som åndelig leder af bandet Mew, senere i min børne harmonist klub Turbolens og sideløbende og nu udelukkende i mit virke som kunstner. Jeg håber vi ses, kærligst Jordbo”

Vi ses til åbningen. Lørdag d. 29 oktober kl.-14-16
Og Som en ekstra oplevelse til jer der møder på på ferniseringsdagen Har Bo Rune Madse lovet at
Spille en lille ”intim” koncert for os med sin ven Anders Remark.
Udstillingen åbnes af Uwe Bødewadt

”OPEN ARMS”

Glæd jer. Vi starter en dejlig og livgivende udstilling med galleriets dygtige kunstnere samt en gæst og værker fra samling.

De deltagende kunstnere er: Anders Overgaard, Annette Wier, Malene Bjelke, Christina Bardram, Eva Louise Buus, Jan Wessel, Kirsa Andreasen, Mette Riishøj,  Hanne Ravn Hermansen, Niels Corfitzen, Bo Rune Madsen, Nicholas Imms samt Erik A. Frandsen.

Alle meget dygtige kunstnere der kan deres ”håndværk”. De har alle deres helt eget personlige billedsprog og har alle ”tanker” på lærred,papir i keramik eller træ som de gerne vil dele med os.

I er alle velkommen til udstillingen og lade jer glæde over disse dygtige kunstneres arbejder.

Jeg er stolt over at åbne ”Open Arms” lørdag d. 16 juli mellem 10-14. Der serveres et godt glas vin til gæsterne på den første udstillings dag.

Sidste dag 01.10.2022

T E G N - Annette Wier

60 år – 60 tegninger
Fernisering lørdag d. 8 Okt. kl 10-14 – Onsdag d. 5 okt. – lørdag d. 8 okt.

Galleri Orange er meget glad for at byde velkommen til  fejring af Annette Wier. Hun har sit helt eget rolige og følsomme udtryk. At give sig tid er vigtigt når man står foran Annettes værker og hvis man giver sig tiden, er der så meget der folder sig ud for os. Der er indboet i hendes værker et ønske og en opfordring til at gå på opdagelse i billedet og i os selv. Annettes værker taler sit helt eget og tidsløse og universielle sprog.
 

Annette Wier siger selv:
Fra jeg var helt lille, har jeg tegnet. Jeg har set, set og set og talt gennem tegningen og jo mere jeg tegnede jo mere havde jeg at sige.

Som var det min måde at erfare livet på. Det at opsluges og gå på opdagelse i noget udenfor mig selv, blive et med det, for derefter at genskabe det på papiret, har altid fascineret mig. Stregen og skitsen bærer en flygtighed og skrøbelighed. Dramatisk, evig foranderlig bevæger den sig over papiret og videregiver en stemning, et blik eller gør noget ellers usynligt synligt. Den antyder og den fletter sig ind i din historie og bliver dermed virkelig for dig og vi har talt sammen et kort sekund.

I denne korte udstilling på 4 dage hænger jeg 60 små og store tegninger op. De handler om livet og den undren og de spørgsmål, der melder sig undervejs. Måske de vil skubbe lidt til din opfattelse af verden.

Yūgen - Niels Corfitzen

Vi glæder os til at åbne udstillingen ” Yūgen” Som er et Japansk ord,der kan oversættes:  ”bevistheden om universet der sætter en reaktion i gang der er så dyb og med så stor styrke at ord ikke dækker”.

Niels udstilling i Galleri Orange i begyndelsen af 2021 blev en meget stor succes så jeg har næsten ikke kunne vente med at igen byde Niels velkommen i Galleriet, så vi kan følge denne søgende og følsomme kunstner.

Niels Corfitzen er en kunstner i stadig udvikling. På trods af den store succes forlader intet værk Niels hånd før efter en lang proces. Det skal føles helt færdigt og det skal samtidig være i ”bevægelse” dvs. at det stadig er i dialog med kunstneren og omgivelserne.

Her har vi en kunstner der har teknikken i højsæde og frem for alt en kunstner der har noget på hjerte. Noget han deler med os og sig selv igennem sit nødvendige arbejde . Dette at skabe et værk hvor han og vi kan spejle os. Et værk der stadig er i bevægelse og i dialog .

Vi glæder os til at vise jer helt nye arbejder af Niels Corfitzen, som selv vil være tilstede.

Udstillingen åbnes af Uwe Bødewadt

Under din himmel af Kirsa Andreasen

Kirsa udstillede i galleriet med stor succes for 2 år siden (alt blev solgt)  og nu er jeg så heldig at kunne vise Kirsa igen med helt nye værker.  Der sker meget godt for Kirsa Andreasen . Hun har etableret sig som en af de mest efterspurgte og beundrede nye Danske kunstnernavne.   Siden min sidste udstilling med hende har hun haft separatudstilling i det meget anerkendt galleri “Micheko” i München og Kirsa er lige blevet inviteret til Taiwan ,  hvor hun skal udstille i et velanskrevet galleri i 2023. I øjeblikket arbejder hun på en stor skulptur opgave der skal være centrum i den nye bydel “Kirkebjerg Søpark” i kbh.

Vi glæder os så meget til at vise Kirsa i galleri Orange.  Udstillingen åbner lørdag d. 23 april. For specielt interesserede er der preview på udstillingen d. 22 april.

Kirsa Andreasen (født 1975) er uddannet i både Danmark og Spanien. Hun har studeret maleri i Barcelona på Escola Massana (1995-1996) og på Escola D’Art Vic Art (1996-2002), samt filosofi i København (2007-2008). Kunstneren er kommet langt i sin kunstneriske karriere, og har da også et helt særligt kunstnerisk sprog. På en baggrund af guldalder lignende landskaber optræder menneskefigurer, som forestiller alle og ingen. Du befinder dig i et symbolsk maleri – hvor både baggrund og figur kan opleves som symboler på væren og eksistens. 

 Det er meget følsomme malerier Kirsa Andreasen skaber, hvor vi fanges af de allestedsnærværende øjne og påvirkes af det, de kommunikerer. Hun har en evne til at trykke dér, hvor det gør ondt, hun belyser de usete nuancer og taler i et kunstnerisk sprog der rækker udover ordforrådet. Hun længes. Ja, det er nok længslen efter det rene og uspolerede, der er en af de største drivkræfter i hendes værk. Og længslens følgesvend er melankolien og eftertænksomheden. Derfor findes det hele og meget mere til i Kirsa Andreasens værker. Du træder ind i en stor, almenmenneskelig fortælling.

BYSKABER & SINDSLAG af Simon Bang

I Simon Bangs værker eksploderer farveskalaen, når han maler vores by og vores landskaber. Og alligevel er farven modereret, da han ofte er på besøg i overgangen til natten, fra tusmørket til de inderste lag i sindet. Dér, hvor alt tilsyneladende ser genkendeligt ud, men langt fra er det. Motiver som dykker ned i en faretruende tilstand af noget som pirker til vores fantasi og på en måde også fremsætter scenarier om hvad måske kommer til at sker, når vi er gået indenfor i vores huse.

Når aftenlyset tændes, hvad er der så på spil i de mennesketomme gader? Er det her, at en parallelverden har sit spillerum? Eller er det bare vores forestillingsevne, som spiller os et pus? Er den rødt oplyste himmel en skovbrand eller en by i brand? Er det en pejling af fremtiden, som Simon Bang maner frem? En tilstand mellem fantasi og virkelighed? Umiddelbart kan man ikke sige det, for motiverne er tilforladelige og genkendelige og de minder os også om noget som har været; En førtid. Noget som aldrig kommer igen. En fortabt erindring.

Kunstnerens nye værker får os til at se med nye øjne på vores omgivelser og de pirker til det dybeste i vores sindelag, når sjælen er på langfart, helt ind i de dunkle tankegange, der hele tiden skifter som et fixérbillede, mellem det velkendte og ukendte. Det unormale og normale.

Udstillingen åbnes d.18 november kl 17 af Uwe Bødewadt.

Jens Birkemose har i mange ar arbejdet med flere lag på sit medie: papir, lærred. Ofte med en erotisk undertone ved bl.a. overmaling af fotografi og tegning.

Det kan undersøges som sådan eller nydes simpelt ved bare at mærke spændingen og energien der kommer fra værkerne. Jan Wessel er i forhold til Birkemose tydelig mere figurativ i sit udtryk.
Men han arbejder også med det surreelle, dobbelttydige.

Han sammensætter modsatrettede objekter og figurer ofte dyr og mennesker
med en fin diskret reference til tidligere tider. Værkerne udstråler en menneskelig varme og interesse for os som mennesker her på jorden i vores ofte absurde beteende.

Jan Wessel er evigt søgende og interesseret i kunstens dialog. Jens Birkemoses værker kommer fra private samlinger.

HOPE

Galleri Orange indbyder til en varm, vedkommende og følsom sommerudstilling med nogle af Danmarks mest personlige og betydende kunstnere.

Der vises original værker på papir, bronze, lærred, kobber, keramik samt foto.

Kunstnerne har med deres helt specielle udtryk, og fælles for dem alle er det gode ”håndværk” og allermest at de har noget på hjertet de vil have ud og dele med os alle, som en nødvendig kommunikation.

Galleriets deltagende kunstnere, samt kunstnere udlånt fra samling.

De fleste af kunstnerne vil være til stede under åbningen.

Eva Louise Buus, Finn Nygaard, Araki, Bo Rune Madsen, Malene Bjelke, Jean-Francois Carle, Mette Rishøj, Erik A. Frandsen, Christina Bardram, Lin Utzon, Annette Wier, Anders Overgaard, Hanne Ravn Hermansen, Cristine Crebas,Jan Wessel, Kirsa Andreasen samt Niels Corfitzen.

VOLCANO

Niels Corfitzens motivverdener er et resultat af daglige iagttagelser af livet og de begivenheder, der følger i kølvandet. I det forløb er det ikke usædvanligt – i billedkunstens verden – at der sker en filtreringsproces, der skaber kunstnerens identitet i dèt univers, som udgør kunstens mangfoldighed.

Enhver skildring i Niels Corfitzens værker står præcist og klart. Et teknisk dygtigt udført billedsprog rummer farer for, at metoden bliver altoverskyggende frem for udtrykket, men Niels Corfitzen er tilsyneladende gået den rigtige vej i sin kunstneriske udvikling.

Portrætmaleriet har tydeligt skærpet kunstnerens måde at se og gengive på. Og når man er skarp i synet, åbner der sig et helt afvekslende sæt muligheder, når man begiver sig ud af maleriets lange og – ofte – snørklede vej.

Niels Corfitzen er født i 1980, og vil derfor i mange år fremover fremstå som “en ung kunstner”.

Hans maleri er da også præget af ungdommens courage, men samtidig udgør han et glimrende eksempel på, at uden en vis modenhed går det ikke.

Udover Danmark er Niels også repræsenteret i New York – USA og Antwerpen – Belgien.
Hans værker indgår i flere spændende samlinger verden over.

Vinter Varme

Vi har samlet galleriets kunstnere, en velkommen gæst, samt værker fra privatsamling.
Her vil være værker på lærred, keramik, kobber, papir og glas.

Galleri Orange indbyder til en sanselig og varm oplevelse.

Vi har samlet galleriets kunstnere, en velkommen gæst, samt værker fra privatsamling.
Her vil være værker på lærred, keramik, kobber, papir og glas.
Alle originale og signerede værker, og mange værker på udstillingen, er sat til en meget behagelig pris, således at der er en god mulighed for at glæde sig selv og andre.

De deltagende kunstnere er: Kirsa Andreasen, Eva Louise Buus, Malene Bjelke, Bo Rune Madsen, Jean Francios Carle, Mette Rishøj, Erik A. Frandsen, Lin Utzon, Christina Bardram, Annette Wier, Anders Overgaard, Hanne Ravn Hermansen, Niels Corfitzen, Cristine Crebas, Jan Wessel.

Art Prague Fair

Følgende kunstnere deltog i Art Prague Fiar – Niels Corfitzen, Christina Bardram, Jan Wessel, Cristine Crebas, Anders Overgaard

Nattergalens have

I haven så man de forunderligste blomster, og ved de allerprægtigste var der bundet sølvklokker, der klingede, så man ikke skulle gå forbi uden at bemærke blomsten, Ja alting var så udspekuleret i kejserens have, og den strakte sig så langt at gartneren ikke selv vidste enden på den. Blev man ved med at gå kom man til den dejligste skov med høje træer og dybe søer! … I grenene boede der en nattergal, der sang så velsignet … Og nattergalen sang så dejligt, at kejseren fik tårer i øjnene

Til Galleri Oranges udstilling ‘Nattergalens Have’ forvandler billedkunstner Eva Louise Buus galleriet om til kejserens fabulerende have. Som I H.C. Andersen’s eventyr ‘Nattergalen’ vokser der på malerier og keramik de forunderligste blomster og planter, og fugle fra nær og fjern er fløjet ind ad vinduerne og har slået sig ned på maleriernes grene af kobber og messing.

På væggene vokser ægte planter, og midt på gulvet finder man en lille sø med åkander og en vandskulptur, der græder kejserens tårer.

Som i H.C. Andersens eventyr spiller Buus på dobbeltheden mellem det ægte og det uægte, det naturlige og det unaturlige. Hendes kunst er en kærlighedserklæring til alt den skønhed, der findes lige udenfor vores dør.

Eva Louise Buus har til udstillingen skabt en række nye værker i både metal og keramik. På plader af kobber og messing fremkalder hun farver ved hjælp af syrer, der oxiderer metallet og skaber motiver på metalmalerierne, der således er skabt uden brug af maling.

Eva Louise Buus er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademis Billedskoler i 2009 og har siden haft en lang række udstillinger i både ind- og udland. Efter et længerevarende ophold hos Royal Copenhagen i 2014/15, har hendes praksis også involveret keramik og glasurarbejder. Eva Louise Buus flyttede i 2019 til Helsingør i Bentemarie Kjeldbæk og Svend Wiig Hansens kunstnerhjem. Det er hendes første soloudstilling i hendes nye hjemby Helsingør

Man bliver forført og fornøjet af Evas kunst.

Det er en fantastisk helhedsoplevelse at være i ”nattergalens have” Eva Louise Buus univers og vi glæder os meget til at dele oplevelsen med jer.

Udstillings åbningen er på grund af Covid vanskelighederne, forlænget med 1 tme.
Så velkommen til åbningen lørdag d. 26 september kl. 14-17.

Vi er så heldige at Uwe Bødewadt kommer og åbner udstillingen.

Lørdag d. 2 okt. Vil kunstneren vise udstillingen kl. 14.00.
Man bedes tilmelde sig til galleriet.

Sidste dag for udstillingen er 24 okt.

Vi glæder os til at se jer

Bevægelse

Velkommen til Galleri Oranges udstilling med Jan Wessel

Der er noget fascinerende og målbevidst i fænomenet bevægelse. Generelt dækker bevægelse over en mangfoldighed af fysiske aktiviteter. I en række nye billeder, oliebilleder og papirværker, har kunstneren Jan Wessel fokus på bevægelse. Når en fysisk aktivitet fryses fast i de sært altmodische motiver, som Jan Wessel viser på udstillingen ”Bevægelse”, da er det op til beskueren at sanse og tolke bevægelsen i dens fulde betydning. Motivernes overordnede set up er stoflige, sanselige, men udefinerede rum hvori en enkelt person, undtagelsesvis to personer, afbildes i forskellige bevægelses-positurer. Det lykkes Jan Wessel at holde fokuset på fænomenet bevægelse da hans figurer er uden traditionel personpsykologi. Personerne opleves som en abstraktion eller symbol på mennesket i bred forstand.

Bevægelsespositurerne er billedernes egentlige fortællinger. Nogle positurer er atletiske, andre er mere hverdagsagtig; – nogle dramatiske, andre mere stilfærdige. Man kan i bogstaveligste forstand mærke tyngden af den sæk en krumbøjet mand møjsommeligt forsøger at bære. Man fornemmer de armkræfter der skal til for at løfte sig op i et tov, man fornemmer den mentale koncentration det kræver at balancere på en line, man fornemmer den følelse der gennemtrænger en svømmer når han dykker ned under vandoverfladen. Ud over de nye olie og papirværker viser Jan Wessel assemblager og lightboxes. I disse værker arbejder han konsekvent æstetisk med at kombinere forskellige billed- og kunstformer. Det sker med humoristisk henvisning til velkendte populærkulturelle fænomener eller med kærlig reference til videnskabens måde at opsamle og registrere verden på. Kunsthistoriker Bente Jensen

Inspiration

Velkommen til Galleri Oranges udstilling med Jan og Jørn Utzon

Udstillingen viser gennem tegninger, foto og ord at belyse det fantastiske og nødvendige i at lade sig inspirere af hinanden og det der omgiver os. Igennem inspiration kommer udvikling. Gennem verdenshistorien, fra huleboerne i syd Frankrig, der på hulevæggene tegnede det sete og oplevede over klassiske komponister der inspireres af naturen lyde, moderne malere som Picasso der lod sig inspirere af afrikanske masker og krigens rædsler. For alle skabende, fra kunstnere til arkitekter er det at skabe en livsnødvendighed og et eget sprog der må frem og ses og høres.

Vi glæder os meget til at vise denne givende og inspirerende udstilling.
Det er med stolthed vi kan se hvor stor og livgivende betydning Utzon familien har for vores dagligdag.

“BEVÆGET AF VAND” – Annette Wier

Galleri Orange glæder sig til at se jer til denne følsomme og omfavnende udstilling af kunstneren Annette Wier.

Fernisering Lørdag d. 26 oktober kl. 14-16

Annette er en dygtig og sensitiv kunstner der med sin følsomhed og sit intellekt, skaber værker med en nærmest æterisk intimitet. Hendes inspiration henter hun fra et af verdens vigtigste elementer: vand. Hun omformer, indtager og har et tæt og intenst samspil med sit emne. Dette afstedkommer (som en fødsel) et tæt på levende og bevægende resultat på både papir og lærred. Annette har igennem sine mange år som selvstændig kunstner opøvet sit helt eget “sprog” fyldt med associationer og referancer til det magiske i at blive skabt og leve i et uendeligt univers. Annette siger selv:

Når man interesserer sig for mennesket, må man også interessere sig for vand. I udstillingen “Bevæget af vand” er det fascinationen af dette elements væsen, der har været udgangspunkt for værkerne. Vandet er om noget mester i at ændre form, finde vej og huske. Det cirkulerer kloden rundt, strømmer gennem vore kroppe, gennem jorden, op i himlen og ned igen, vedholdende og livgivende. Tænk hvis vi kunne læse den historie vandet bærer, hvis vi kunne være som vandet. Vandet udtrykker om noget bevægelsen og den evigt foranderlige verden. Kunne vi mennesker lære noget af vandet? Det er nogle af de tanker jeg har gjort mig i disse nye malerier og tegninger

Vi glæder os til at se jer

Udstillingen åbnes af sognepræst Kirsten Winther

Naja Utzon Popov – “AMPHORA”

Galleri Orange er meget glad for at byde velkommen til en smuk og unik udstilling af en af Danmarks store kommende navne. Naja Utzon Popov blev født i København i 1973. Najas barndom i Helsingør og Australien har selvfølgelig været en vigtig inspirationskilde til hendes arbejder. På Julian Ashton Art School lærte hun at tegne, male og ætse. Efter at være flyttet til England fortsatte Naja sin uddannelse på Westminster School of media art and design. I dag er Naja tilbage i sit fødeland, hvor hun har oprettet sit eget værksted i København. Hun har, igennem tiden allerede opnået stor anerkendelse bla. blev en stor ler installation købt af stormagasinet SAKS fifth Avenue. 

Najas glas og keramik design kan ses verden over bla. hos Feng Sushi-restaurantkæden i London og Galleria Kunstmann på Mallorca. Hendes luksuriøse tæppedesign, som sælges gennem Carl Hansen og søn, sælges over hele verden. Naja Utzon Popov udtrykker sig igennem sin inspiration af de små vidundere der er omkring os, det kan være fra en lille fossil af et forlængst afdødt dyr eller fragmenter af urfolks dekorative udsmykninger. Hun fører fortidig ”tale” videre og bearbejder det til sit helt eget sprog. Vi glæder os til at se jer –Naja vil være tilstede under ferniseringen. Udstillingen åbnes af kulturudvalgsformand Michael Mathiesen Udstillingens sidste dag 5. Oktober 2019

Anders Overgaard

New York-London-København Velkommen til fernisering af Anders Overgaards smukke fotografier Lørdag d.15 juni 2019 kl. 13-15

Galleri Orange er meget glad for at byde velkommen til udstillingen af Anders Overgaards smukke, livfulde og energiske værker.

Vi er stolte over at præsentere en international anerkendt Helsingør dreng. Anders kommer på besøg for at præsentere og vise hvad han kan.

Anders Overgaard er en rigtig Helsingør dreng, opvokset ved havet og skoven. Han startede allerede som 10 årig med at fotografere vennerne på skateboards og windsurfere.

Anders’ interesse for fotografi blev vakt efter at have set faderen Sørens, hjembragte fotografier af Masai folk.   Anders’ blev uddannet på Københavns Grafiske Design skole. Han flyttede til New York i 1990 og arbejdede i 5 år sammen med den verdensberømte fotograf Bruce Webber.

Samarbejdet gav Anders en uvurderlig baggrund af indlevelse og kvalitet som lagde grunden til hans fremtidige arbejder. Anders har de sidste 15 år arbejdet i New york.

Hans arbejder er gennemstrømmet af en boblende friskhed og vitalitet. Man mærker meget tydeligt den vigtige og tillidsfulde kontakt mellem Anders og den/de portrætterede. Anders arbejder har været vist i Vouge, Harpers Bazaar, Vanity Fair og New York Times m.m.

Han har kunder som: Tiffany, Ralph Lauren m.m. og er “hus” fotograf for festivalen Burning Man. Anders liv deles mellem New York, London og København sammen med sin kone og deres 2 børn.

“I skovens dybe stille ro”

Kirsa Andreasen Velkommen til fernisering Lørdag d.13 april 2019 kl. 14-16 Galleri Orange er meget glad for at byde velkommen til  udstillingen “I skovens dybe stille ro” med helt nye arbejder af Kirsa Andreasen. Alle værkerne, olie på lærred, papirarbejder samt skulptur, er skabt til udstillingen der starter Lørdag d. 13 april kl. 14-16.

At se Kirsa Andreasens værker er som at åbne døren til en helt ny verden. Vi bliver ført ind i en meget personlig og helt original verden, hvor alt er muligt. Konfrontationen mellem de idyllisk malede landskaber og personerne i landskaberne, opbygger et påtrængende og spændingsfyldt univers, der igangsætter og inviterer til egne fortolkninger.

 • Hvad sker der ?
 • Hvordan er relationerne i mellem de viste personer ?
 • Er det alvorlige konflikter ?
 • Er det samspil ?
 • Er det barmhjertighed og nærvær ?

 

Kirsas billeder åbner op for utallige spørgsmål og svar. Svar som er i os alle. Udover at værkerne er skabt med stor håndværksmæssig kunnen er det tydeligt at Kirsa har meget på hjertet, som hun med fantastisk viriositet deler med os. Kirsa er uddannet på kunstakademiet i Vic, Katalonien.

Samtale

Velkommen til udstillingen “samtale” som er en udstilling med galleriets kunstnere samt inviterede kunstnere og en “forpremiere” på en meget spændende separatudstilling i april måned.

Fernisering lørdag d.26 januar kl. 13-15

Samtale er et godt ord til at afdække hvad udstillingen står for. Det kunstnerne ønsker er igennem deres følsomme udtryk, er at komme frem til en samtale mellem værkerne og beskueren. Hvis dette lykkes igennem kunstnernes følsomme udtryk da er der meget at hente for os i samtalen med værkerne.

Af udstillere fra galleriet og fra samlingen kan nævnes Lin Utzon, Cristine Crebas, Annette Wier, Anne-Marie Steen Petersen, Ole Søndergaard, Kathrine Ærtebjerg, Finn Nygaard, Christina Bardram og Svend Wiig Hansen. Desuden nye lys arbejder af Jan Wessel.

Herudover er der arbejder af Erik A. Frandsen samt en forpremiere på en meget spændende udstilling i april med billedkunstneren Kirsa Andreasen.

Vi glæder os til at se jer lørdag den 26. januar kl. 13:30 hvor udstillingen åbnes. Flere af kunstnerne vil være til stede under ferniseringen.

Med venlig hilsen
Georg R. Mathiasen

Christina Bardram og Finn Dam Rasmussen Fernisering

Farven vermilion er fragil og let som valmuen og er et fint symbol for denne følsomme udstilling

Torsdag den 29. november kl.17-19

Christina Bardram viser os sine smukke og følsomme arbejder på lærred.
Værkerne er skabt og startet i år på et ophold Christina har haft i St. Cataldo i Italien.
Værkerne er malet lag på lag af hudtynde lag af farve, smukke og lette som valmueblade sat op mod kontrasten af lavasten med en overflade så rå som månen.
Denne sammenstilling  af det blide og det grove giver os en følelse af livets kontraster, Levende/gold forgængelig/bestandig.
Christina viser os med hendes unikke følsomhed sin fascination over livet og naturens mirakler.

Finn Dam Rasmussen er keramiker.
Han arbejder med skulpturel keramik fra sit eget værksted i Tisvilde.
Hans former er rene/enkle og monumentale. Overfladerne er skabt af mange lag af indfarvet ler der giver en stoflig fascinerende overflade.
Finn Dam arbejder som Christina også med kontrasterne og frembringer med sin egen specielle teknik, værker der fremstår med en appelsinskal overflade.
Finn Dam har i år afleveret en meget stor opgave for restaurant Noma.

Vi i Galleri Orange glæder os meget til at vise Christina og Finns arbejder, skabt af to seriøse og hengivne kunstnere.

Mindeudstilling for Nan-Marie Græbe

Lørdag den 3 november kl.13-15

Den nye udstilling i Galleri Orange er hyldest til en kunstner med stor følsomhed og styrke.
Følsomheden hos Nan-Marie der gik bort 2017 gav sig bla. udtryk i at det blev til meget få udstillinger i hendes tid.
Styrken og glæden for farver og motiv er meget tydelig. Farverne sitre og taler på lærrederne.

Hun stammer fra Lund hvor hendes far Eiler Græbe var arkitekt på Domkirken i Lund.
I 1943 åbnede familien husets døre for de Jøder der var flygtet fra Danmark. Nan-Marie Græbe gik på Kunstakademiet i Kbh. og levede det meste af sit liv i Gentofte.

På udstillingen vises også nogle få billeder af datteren Nina Sten-Knudsen. Disse billeder viser moderen som inspirator og videregiver af traditionen.
Nan- Marie Græbe udstillede ganske få gange i sit liv på grund af en overdreven selvkritik og følsomhed.
Nu har vi muligheden selv at se den store arv hun efterlod.
Det er tydeligt at se at det var ved lærredet hun levede.

Udstillingen vil blive åbnet af Nina Sten-Knudsen
Udstillingens sidste dag er 24. november

Ler og papir af Lin Utzon

Lørdag den 8 september

Lin har skabt en udstilling inspireret af den natur vi alle er opstået fra.
Hun omformer sine oplevelser der opstår midt i naturens undere.
Himmelen, skyerne, havets bølger og fascinationen over livets, og derved naturens cyklus fra død til opståen.

Man mærker et stærkt sind der følsomt iagttager og derefter med et mærkbart behov fra sind og krop gengiver det sete og oplevede.
Hun videregiver et budskab der giver os som beskuere et nyt og anderledes syn på verdenen der omgiver os.

Sommer udstilling

Galleri Orange kunstnere samt udvalgte kunstnere der alle har noget på hjertet.

Frem til 1 september vil galleriet være fyldt med skøn kunst af galleriets kunstnere samt særligt udvalgte kunstnere.
Et udpluk af de udstillende er: Cristine Crebas, Pernille Struer, Bente Marie Kjeldbæk, Anne-Marie Sten Petersen, Christina Bardram, Erik A.Frandsen,Annette Wier, Ole Søndergaard, Hanne Ravn Hermandsen, Ærtebjerg o.a.

Galleri Orange invitere til fernisering ”stabelafløbning” på Anne-Marie Steen Petersens nye bog- Helsingør, Tegnet.

Den er fyldt med kærlighed, både i tegning og tekst, til byen og den smukke egn på nordøst kanten af Danmark. Anne-Marie har til hvert billede i den 260 sider store bog knyttet ord til billederne.

Betragtninger og funderinger om Helsingør i fortid. nutid og fremtid.
Anne-Marie er bladtegner, hun har tegnet 12 år på Ekstrabladet og derefter 22 år på Politiken.

Anne-Marie siger selv:
Tegningerne er tegnet på stedet, enten fra en malkeskammel eller fra bilens førersæde; lige som de gamle har hun skrevet farverne ind på skitsen og er derefter gået hjem og har farvelagt dem på computeren. Det er moderne billeder, tegnet med moderne medier, direkte udsprunget af bladtegnergerningen.

Billedserien er først og fremmest en kærlighedserklæring til den gamle sundtold by og det Nordsjællandske landskab med de store himle, havet, der altid er til stede, skybjergene og årstidernes vekslen, farvernes forandringer, lyset og mørket.

Men også de menneskelige spor i landskabet, biler og villaer og indhegninger og socialt boligbyggeri, skilte og lys kryds, jernbaneoverskæringer og et nyt kraftvarmeværk, byens gamle kirker og gårde, færgefarten og trafikken på havet. Og landskabets ansigt, der uophørligt forandres af den menneskelige indgriben.

Galleri Orange vil være fyldt med god stemning, Anne-Maries billeder og den nye bog.

At backwater pond

Cristine Crebas og Hanne Ravn Hermansen

Lørdag d. 28. April fra 13.00 til 15.00 er vi stolte og glade over at kunne invitere til fernissage med Cristine Crebas og Hanne Ravn Hermansen. “At backwater pond” undersøger Cristine Crebas og Hanne Ravn Hermansen, hvad der sker, når dele af deres forskellige motivverdner bliver sammenstillet og nye vinkler og spejlinger opstår i dialogen mellem kunstneres sumpede og blomstrende sider.

Det er med glæde at Galleri Orange inviterer til udstillingen ”At blachwater pond” med 2 spændende og seriøse og søgende kunstnere.
Begge arbejder på samme intime og undersøgende facon men med hver deres helt personlige udtryk.

Christine Crebas har blomsten og naturen som sit motiv.
Samtidig med at det er blomster og vækster i forfald og i intensiv vækst vi ser er det samtidig en fysisk beskrivelse af hvordan vores følelser berøres af ekstatisk glæde og også eftertænksomhed når vi står over for naturens og dagligdagens yderpunkter.
Stor styrke og følsomhed strømmer fra Cristines personlige og intense værker som evigt lever og giver fra sig.
Hun siger ”I min kunst ønsker jeg at man bliver ført ind i en verden af stilhed, fordybelse og refleksion”

Hanne Ravn Hermansen
Oversvømmede skove, væltede tårne, brakvand, sump, mug, svovl og råd udgør inspirationen for Hanne Ravn Hermansens farverige træsnitsmotiver.

I træsnittets motiver leder Hanne efter afsondrede steder i naturen, det stillestående vand, hvor der er blevet efterladt, glemt eller dumpet civilisationsdele. Genstande, der ikke passer ind og alligevel gror sammen med den omkringliggende natur:
Hun er optaget af forbindelsen mellem forskellige verdener, hvor tårne, stiger, trapper, pejse eller lignende udgør bindeleddet og hvor farverne skaber den rumlige spænding i overlapning af motiver.
Hanne skærer træsnittene ind i stokken efter frihåndstegning.

Når hun har trykt alle de papirtryk, hun har brug for, afslutter hun processen med at trykke et sidste motiv på en træplade af samme materiale og format som stokken.
På den måde har stokken en dobbeltfunktion som redskab og som værk.

Velkommen til ferniseringen Lørdag d. 28 april kl 13-15. Udstillingen åbnes kl 13,30
Vi glæder os til at se jer.

Sidste dag 6. juni 2018

Jean-Francois Carle

Lørdag d. 17 Marts fra 14.00 til 16.00 er vi stolte og glade over at kunne invitere til fernissage med den syd Franske kunstner Jean-Francois Carle.

Han bor og arbejder i St.Tropez. Han er inspireret af naturen-bjergene, havet, lyset, farverne og modellerne.
Det er spændingerne der opstår ved at sanse og være i samspil med natur og mennesker.

Han arbejder i ærbødighed med inspiration fra de gamle Franske mestre som Cezanne og Matisse.
Men han har sit helt eget udtryk hvor motiv går i dialog med hans eget temperament som kommer frem uventet i det tilsyneladende rolige og motiv.

Det er tilsyneladende rolige landskaber og modelbilleder og det er det også men det er meget mere, det er betagelsen af den fantastiske egn og de mennesker der inspirere ham men billedet der bliver født af Carle blandet med hans eget personlige og spændingsfyldte indre.

Jean Francois har udstillet med succes i Paris, London og Bruxelles.

Vi glæder os til at se jer d 17 marts kl. 14-16.
Udstillingen bliver åbnet kl. 14.30 med nogle ord fra Georg og Carle

Sidste dag d. 27 april. 2018

REFLECTIONS

Moving through paradoxes. Fernisering med Annette Wier. Fredag d. 1. september kl 17-19

Vi i Galleri Orange er stolte over at indbyde jer til fernisering med Annette Wier
Kunstnerne er til stede under ferniseringen

Kunstneren vil være til stede under ferniseringen. 

Annette undrer sig og interesserer sig til stadighed over hvordan vi mennesker bevæger os i et felt af modsætninger.
Hele livet balancerer vi mellem godt og ondt, stort og småt, nær og fjernt, åndeligt og materielt.Udstillingen REFLECTIONS kredser om dualiteten og komplementariteten og det at vi som mennesker har brug for en anden, et spejl for at se og forstå os selv.De gamle ægyptere satte i forsøget på erkendelse ethvert princip i relation til dets modsætning.
Niels Bohr beskrev i kvantefysikken hvordan en partikel på samme tid er en partikel og en bølge.
Og som han sagde: ”Det ene er sandt og det modsatte er også sandt.”Denne paradoksale måde at se verden på har sat mange tanker igang hos Annette og i løbet af det sidste år er det lige så stille blevet til disse værker.

Annette har eksperimenteret med nye materialer og fundet nye udtryk.
Tegningen er blevet arbejdet op i store formater på råt lærred.
Oliemalingen bliver brugt på glas og en stor skulptur i træ står på gulvet som legemliggørelsen af disse tanker om dualiteten og samhørigheden.

At tegne er en måde at forstå verden på

Fernisering med Anne-Marie Steen Petersen. Fredag d. 2. juni kl 16-18

Vi er stolte over at præsentere Anne-Marie Steen Petersen i Galleri Orange
Kunstnerne er til stede under ferniseringen.

Jeg vil lader Anne-Marie selv forklare hvad der driver hende til at skabe denne indlevede og ærlige udstilling:

Selv om jeg er født og opvokset i Helsingør, er det først efter at jeg er begyndt at tegne egnen, at jeg ved, hvordan her ser ud. Maleren Anita Houvednagel skrev til mig:

Man ser med sin blyant. Og det er sandt. Når man sidder på sin lille plasticskammel over for et motiv, et træ, nogle huse, en færge, og skal have det ned på papiret, bliver konturer, rum og størrelses forhold tydelige, foran og bagved, oppe og nede, stort eller småt, det hele fremtræder med ét, som det i virkeligheden ser ud. – Men hvad er virkeligheden? kan man så tænke. Sommetider ser man ikke noget af verden omkring sig, fordi man er fuld af indre billeder. Det er også en slags virkelighed. Men den verden, vi kan røre ved, smage på, sanse og se, den er der, og den bliver til for os med blyantens hjælp. At tegne er at se. Og at se er at erkende.

For mig har det at tegne Helsingør og omegn været som at genopdage min barndoms by, selv om dele af Helsingør har forandret sig, lige som jeg selv har. Men meget har ikke. Den indre bys gader forløber som altid, og Kronborg og Olai Kirke ligger, hvor de lå. Jeg tegner på stedet på en brunfarvet A4-blok med en ball pencil, og skriver på tegningen, hvilke farver de forskellige ting på tegningen har.

Så går jeg hjem og scanner tegningen ind og farvelægger den i computeren. Det skal helst ske samme dag, da jeg ellers ikke helt kan huske farverne. I det næste par dage pusler jeg om den. Mit mål er en levende virkning med den håndtegnede lette streg og den massive farvelægning, der holder styr på motiv og former.

Til sidst bliver billedet sendt til Kvistgård, hvor Preben Holst fra PH-Grafisk trykker det i A3-format på plastic i digital tryk og klæber det op på et lækkert stykke pap. Hvert billede bliver trykt i ti eksemplarer. Ofte også nogle (højst ti) prøvetryk, som kan variere lidt såvel i tegning som farve. Derefter kommer der ikke flere tryk.

I to år har jeg nu gået rundt på egnen og tegnet, og min kærlighed til stedet er kun blevet større. Jeg føler mig i familie med kunstnere som Kristian Kongstad og Tom Petersen, der også gik omkring og tegnede og malede i Helsingør. Men der er ingen biler på deres billeder. Det er den største forandring. På mine er der næsten altid biler. Ikke fordi jeg vil, men fordi de er der.
Anne-Marie Steen Petersen, maj 2017

 

Vi er stolte over at præsentere Anne-Marie Steen Petersen i Galleri Orange
Kunstneren vil være til stede under ferniseringen
Velkommen til fernissage fredag d. 2 Juni kl 16-18.
Åbningstider tirsdag til fredag 10-17 lørdag 10-14

Udstillingens sidste dag er den 14. juli 2017

Laid back

Fernisering med Ann Sophie Staerk. Fredag d. 5. maj kl 17-19

Vi er stolte over at præsentere Ann Sophie Staerk i Galleri Orange
Kunstnerne er til stede under ferniseringen. Stærk har siden 2000 udstillet talrige steder i Danmark, New York og Paris. Bla. Charlottenborg, Kunstforeningen Gl. Strand og Horsens Kunstmuseum. Hun har udsmykket Den nye retsbygning i Holstebro og haft en stor udsmykningsopgave hos Danfoss i Vejle. Hun er repræsenteret i betydelige samlinger bl.a. Jens Olesens samling, Sao Paulo og Horsens Kunstmuseum.

Hendes billedelige univers udspringer af hendes nuværende bopæl New York og hendes hjemby København. Manhattans tempo, mylder af mennesker og uimodståelige livskraft står i kontrast til den rolige danske stad, hvor natur og design spiller en rolle i både by og hjem. Det handler om det et bo i en storby langt fra Danmark, hvordan afsavn og længsel føles. Hendes tankeverden kommer ud på lærrederne på en hektisk overlegen, selvsikker og styrende facon.

Billederne er levende og farverige. Man mærker pulsen og livet omkring Stærk i New York og samtidig ønsket om at fastholde mindet om naturen med alt hvad den giver af form og farve. Der er stor kærlighed, kontrast og varme i billederne der reflektere minder og tanker fra en storby. 

Som en iagttager udforsker hun byens arealer og hjemmets domæne. Disse felter fusioneres i hendes kunst og muterer til drømmeagtige konstellationer. Hun frigør dagligdags objekter og områder fra deres oprindelige funktion. Velkendte motiver forstyrres, befolkes og ændres af magiske væsner og utæmmet flora og fauna. Tilskueren drages ind i en verden, der flyder i en zone mellem abstraktion og figurative, genkendelige former.

Man mærker tydeligt Stærks store styrke og sanselighed og samtidig et ønske om at kommunikere og interagere med verden. Stærk har været i kunsten hele sit liv. Det ligger i blodet, det er det, hun kan og må. I sine unge år fik hun en vigtig og betydningsfuld indlæring i farve og form af en af Danmarks dygtigste grafikere Bente Polano og efter hendes uddannelse fra Kgl. Danske Akademi under bl.a. Claus Carstensen udviklede hun sig til at blive en stærk og selvstændig kunstner med sit helt eget udtryk.

I Stærks billeder, collager og udsmykningsopgaver ses hendes temperament og farveglæde samt hendes intense interesse for motivet. Intet er tilfældigt og den langvarige proces i udvælgelse, udførsel og godkendelse giver os billeder der bliver ved med at leve og begejstre.

Vi er stolte over at præsentere Ann Sophie Staerk i Galleri Orange
Kunstneren vil være til stede under ferniseringen
Velkommen til fernissage fredag d. 5 Maj kl 17-19.
Åbningstider ti-frd 10-17 lø.10-14

Past, Peace & Poetry

Fernisering med kunstnerne Cristine Crebas og Sys Svinding

Cristine Crebas er kunstmaler. Hun har med sit energiske og vitale udtryk begejstret ved mange udstillinger i hele verden, sidst ved soloudstillinger i Vence og Bruxelles. Cristines udtryk handler om forgængelighed – forfald og vækst. Det er ikke kun blomster men noget helt andet der i Cristines billeder taler om den evindelige energi og glæden over det smukke og grafiske der omgiver os.

Sys Svinding er billedhugger. Den måde Sys arbejder med stenen gør at man betragter værkerne som både formelle og samtidig dybt sanselige. Man står overfor værkernes hårde og polerede overflade med en præcis form og man får lyst til at mærke stenens faste form og dens tillokkende bløde former.
Bøger i sten og marmor, bløde og sanselige. De maner til vores fantasi og vi får alle vores egne helt personlige følelser om bøgernes mange tydelige sprog.
Hver bog er vores helt egen bog fyldt med vores helt egen fortælling. Ganske få formår som Sys Svinding at få materialets hårdhed og tyngde til at forvandles til lethed og følsomhed i stenens udtryk

Dialog

Malene skulptør og Nina tegner og maler. Malene Bjelke arbejder med at indfange og formidle det at være menneske. Vi indeholder alle et mylder af følelser og passioner. Kunstnere som Malene ser det og mærker det, både hos sig selv og hos andre. Hun fanger øjeblikke og gengiver disse øjeblikke som måske kun varer få sekunder. Øjeblikke som glæde, sorg, ensomhed m.m. Hun evner at bevare disse ofte små, korte øjeblikke i sine skulpturer. Man drages imod hendes værker. Der opstår en nødvendig dialog som er liv givende for både beskuer og kunstner.

Nina Rendtorff viser på denne udstilling portrætter i olie. Billeder af os og hende selv. For det er mennesket hun viser i følsomme billeder, portrætter malet med flere tynde lag som vil hun dissekere og komme helt i menneskets sjæl og tanker.  Ninas tegninger på udstillingen er skabt af stor følsomhed. Hun har i en del af tegningerne gået i dialog med kendte værker. Hun genfortæller dem på sin måde både for at komme tættere på andre kunstneres udtryk og fortælling.

Vi er stolte over at vise disse to selvstændige og ærlige kunstnere i Galleri Orange.

Christina Bardram

Galleri Orange er stolte over at invitere til åbningen af Christinas udstilling BLUEM.
Christina vil være til stede ved åbningen.

Udstillingen er en kærlighedserklæring til naturen til skyer, himmel, farverne, tonerne dybden og foranderligheden der omgiver os. Det er næsten som en forelskelse i det store der omgiver os hver dag.

Vi ser det men Christina med sit følsomme kunstner sind får os ind i en verden af farver og toner der igennem hende åbenbare for os. Christina har siden sin uddannelse på Danmarks Designskole følsomt og ærligt arbejdet med det der brænder i hende.

En usædvanlig selvstændighed og stædighed har gjort at motiverne er hendes og kun hendes. Christinas første år viste os en kunstner der skildre detaljer og former som næsten er skjult for øjet. Ingen har som Cristina, med så stor følsomhed, givet os en så stor en rigdom af nuancer og indlevelse i stoffet. Det føles som om en sammensmeltning imellem kunstneren og det sete og oplevede.

Christina Har udstillet ved mange anerkendte udstillinger bla. Marienlyst Slot. Galleri Ramfjord Oslo samt DGS udstillinger i Forum og Herning. Hun har haft legat ophold på San Cataldo Velkommen til udstillingen den 24 november kl 17-19 Der serveres Russisk Gløgg og velsmagende tyske kager.

Shy Boy Ole Ahlberg

Galleri Orange inviterer med glæde til den nye udstilling med Ole Ahlbergs farverige værker. Det er 5 år siden vi sidst viste Oles værker i galleriet og har siden fået utallige opfordringer til at vise ham igen. Nu er chancen kommet til at se værker fra de seneste 3 år.

Ole Ahlberg er blevet kendt for sine indlevende skildringer af Tintin, hans liv og fantasier. Hergè skildrede Tintin som en ung mand i mange faretruende situationer, omgivet af mange farverige personer men Tintin selv havde altid en vis distance til det skete.

Ole Ahlbergs billeder over Tintins liv er en videreførsel. Her ser vi verden igennem Tintins øjne og hans drømmende fantasi. Vi ser det univers der findes i os alle. Et univers der ikke kan styres. Her kommer alle de uudtalte passioner og fantasier ud, her er alt det der ikke udtales i ord men som er en del af alles liv.

Ahlberg har siden den forrige udstilling i Galleri Orange opnået en nærmest kultagtig status i Danmark og samtidig har andre lande også fået øjnene op for ham. Ole havde senest en succesfuld udstilling i et af New Yorks mest anerkendte gallerier.

Sort-Hvid

Lene Elsner og Ole Olesen. Indbydelse til fernissage i Galleri Orange, Lørdag d. 3 September fra 13-15

Vi åbner udstillingen med Elsner og Olesen.
To kunstnere der livet igennem har arbejdet kompromisløst med at  give fra sig det fascinerende univers der er i dem og presser sig på for at komme ud til betragtning af os og dem selv.

Lene Elsner der er uddannet på Kunstakademiets Billedhuggerskole under Professor Wiig Hansen. Arbejder med den indre stilhed. Hendes tegninger og skulpturer er som en hyldest til naturen. Hendes tegninger er indadvendte og meditative uden for tid, en hyldest til blot det at være til.

Ole Olesen også han uddannet på Kunstakademiet, arbejder med sine billeder med det der har optaget ham livet igennem. Det kan være oplevelser og fortællinger som han igen og igen bearbejder med både smil, alvor og humor. Dagligdagens mange hændelser som hver især indeholder et mylder af associationer og sammenfald. Ole Olesen viser os dagligdagens mirakler, med smil og varme.

I er alle velkomne til at opleve disse to unikke kunstnere der i udtrykket er som nat og dag. Men fælles for dem begge er ærligheden og glæden ved at formulere og tale igennem deres værker.

Sommerudstilling

Galleri Orange byder velkommen til en forfriskende og energi-givende udstilling med de spændende kunstnere, der er repræsenteret i galleriet.

 • Ann Sophie Stærk med sine vibrerende og levende arbejder
 • Lin Utzon, med betagelse af naturens under og farvernes energi
 • Hanne Karin Jakobsen, dagligdagens indtryk som blide drømme
 • Pernille Struer, med sine sensuelle og vitale værker der taler til os
 • Christina Bardram, farvens mester med hengivenhed for det usete
 • Bente Marie Kjeldbæk, med stregens levende spændstighed
 • Andreas Blomquist, værkerne sprænger sig selv i følelses udladninger.
 • Kathrine Ærtebjerg, den fine fjerlette streg med det dybe indhold
 • Nina Sten Knudsen, følsomme fortolkninger om erindringens styrke
 • Cristine Crebas, levende, livgivende vitalitet der strømmer imod os
 • Herudover værker af: Ole Søndergaard, Svend Wig Hansen, Knud Odde og Annette Wier

Vi åbner udstillingen med Elsner og Olesen.
To kunstnere der livet igennem har arbejdet kompromisløst med at  give fra sig det fascinerende univers der er i dem og presser sig på for at komme ud til betragtning af os og dem selv.

Lene Elsner der er uddannet på Kunstakademiets Billedhuggerskole under Professor Wiig Hansen. Arbejder med den indre stilhed. Hendes tegninger og skulpturer er som en hyldest til naturen. Hendes tegninger er indadvendte og meditative uden for tid, en hyldest til blot det at være til.

Ole Olesen også han uddannet på Kunstakademiet, arbejder med sine billeder med det der har optaget ham livet igennem. Det kan være oplevelser og fortællinger som han igen og igen bearbejder med både smil, alvor og humor. Dagligdagens mange hændelser som hver især indeholder et mylder af associationer og sammenfald. Ole Olesen viser os dagligdagens mirakler, med smil og varme.

I er alle velkomne til at opleve disse to unikke kunstnere der i udtrykket er som nat og dag. Men fælles for dem begge er ærligheden og glæden ved at formulere og tale igennem deres værker.

Anne-Marie Steen Petersen

Anne-Marie Steen Petersen starter sin smukke udstilling

”Ved Sjællands Kyst” Fredag den 3, juni kl 17-19

Af kærlighed og fascination over den egn hun bor i har Anne-Marie skabt en meget seværdig udstilling med sine indtryk og oplevelser, bearbejdet igennem hendes sind og med hendes helt personlige udtryksmåde. Hun har skabt en udstilling med 50 værker fra egnen, i og omkring Helsingør. De viser, hendes skarpe øjne – hvad hun har set og hvilke vinkler det sete skal tegnes og males fra. Lys og mørke, solstriber og skygger. En smal solstribe der løber over vejen som giver håb om en varm dag. Havet himmelen og træerne i samspil. Naturens magt over vores sind.

Vi kender alle de lokaliteter Anne-Marie har afbilledet men de er alle set og tolket igennem hende. Billederne er oplevet og følt, derfor giver det os en oplevelse vi ikke glemmer.

Hanne Karin Jakobsen

Velkommen til udstillingen Idiosynkrasier med Hanne Karin Jakobsen

I er meget velkomne til denne spændende og farverige udstilling af en kunstner der ser verden fra en helt ny vinkel. Vores sanser og fantasi bliver udfordret. Man mærker nødvendigheden og lysten til at viderebringe de oplevelser Hanne Karin har modtaget igennem det at vandre på jorden blandt mennesket-elementer vi omgives af og literaturen.

Hanne Karin siger:

Statement
Mine værker har noget med mit liv at gøre.
Om det er maleri, tegning eller installation er erfaringsindholdet vigtigt.
Jeg arbejder i krydsfeltet mellem figuration og nonfiguration.

Værkerne udfolder ikke en fortælling men sætter en scene, hvor enhver ny beskuer kan rykke ind. Jeg forfølger ikke nogen specifik retning eller stil men forsøger at holde mange udtryksfulde muligheder åbnefor mig selv.

En søgen i det sansede, fra indtryk til udtryk, – heri ligger farve og rum, form og stoflighed til min rådighed.

Inspirationen til motiverne findes i den verden jeg lever i, i egne fotos og fra andres fotografiske forlæg.

Der samples og det hele udvikler sig undervejs i processen til noget andet til et andet billede som får beskueren til at tænke nyt.

Mine arbejder er åbne for fortolkninger og nye tanker. Der er intet der er som det umiddelbart ser ud, men der er oftest genkendelige elementer fra hverdagen.

Kunstner og teatermager Adam Walny

Med dukketeater-særudstillingen i hele april måned på Galleri Orange får publikum nu førstegangs mulighed for, at komme tæt på Adam Walnys menneske store dukker, og opleve dem, som de kunstværker de er.
Dette er en unik mulighed for at opleve en af Europas fineste og mest anderkendte kunstner og teatermagere. Galleri Orange Badevej 2 i Helsingør udstiller en samling af Adam Walnys menneskehøje dukker skabt til en forestilling opført på Kronborg –Shakespeares –Hamlet. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Hamlet Scenen.

Udstillingen åbnes af Direktør Lars Romann Engel fredag d 1 April kl 16.00

I anledning af 2016, som året for verdens markering af 400-året for William Shakespeares død, og fejring af 200-året for verdens ældste Shakespeare-tradition på Kronborg Slot i Helsingør har Galleri Orange indgået et udstillings samarbejde med HamletScenen. Helt specifikt drejer det sig om unikke teaterskulpturer skabt af den internationalt anerkendte og prisvindende multikunstner og teatermager Adam Walny fra Krakow i Polen.

Tilbage i 2010 genoptog HamletScenen en klassisk renæssance tradition med mimisk dukketeater, som også dengang var meget populært i Europa blandt adelige og ikke mindst kongelige, som konkurrerede om, at være privat i besiddelse af det mest avancerede og rigt dekorerede marionetteater, og dertil de ypperste kunstnere. En farverig dukketeater tradition med rødder tilbage til England og deres berømte dukker ”Punch and Judy”.

I kraft af HamletScenens kunstneriske virke, som et erklæret Shakespeare-teater har dukketeater-platformen ”Shakespeare Puppets at Hamlet’s Castle” siden sin begyndelse på intimscenen i det nyskabte dukketeater på Helsingborg Ravelinen på Kronborg Slot, hvert år i juli, været den naturlige ramme for de 30 minutter lange mimiske opførelser af Shakespeares udødelige klassikere bl.a. Hamlet, Romeo & Julie og King Lear.

Ved den officielle indvielse af Marionetteatret præsenterede HamletScenen en fabulerende og musikalsk Hamlet forestilling ”Opus Hamlet” skabt og opført af kunstneren Adam Walny. Historien udspillede sig i dukkemagerens værksted, hvor Adam havde transformeret den kendte historie til et musikalsk dukke-univers. Her blev alt vendt på hovedet da genstande og instrumenter indtog alle rollerne. Her var ingen sprogbarrierer, blot lyden af raslen, klirren og skramlen når dukker og musik fortolkede den berømte historie om det danske hof, venskaber, liv og død i en symfoni af klange.
Åbningstider tirsdag – fredag kl. 10-17 og Lørdag 10-14

Kathrine Ærtebjerg

Kathrine Ærtebjerg opstod i det danske kunstliv som en blomst eller et dyr der endnu ikke var beskrevet.

Hun præsenterede sig selv med et tilsyneladende enkelt udtryk.
Billederne viser pigen, rummet, træer, blomster og noget svært at definere, muligvis den mørke side af det idylliske, det fortrængte og det man ikke kan tale om.

Billederne og sproget er komplekst i sin tale. Ved nærmere studie og ved den hurtige betragtning bliver beskueren ført ind i en verden af eventyr og alvor.
Livet – mysteriet- det at føde, blive født og vokse op . Den indre historie vi alle bærer på .

Den historie beskriver Kathrine Ærtebjerg i sine værker på en insisterende og følsom måde, og på en måde så vi alle kommer i dialog med vores egen historie.
Billederne giver os en indsigt i vores egen rejse igennem livet.

Katrine Ærtebjerg er født 1969 i Sorø. Uddannet på Kunstakademiet og er i dag repræsenteret på bla. AROS, Statens Museum for kunst, Arken, Samlung Essl i Østrig og har stået for udsmykning af et værelse på Frederik Vlll palæ, Amalienborg.

Kathrine Ærtebjerg er i dag anerkendt og fyldt med lyst og behov for at fortolke det nødvendige, der brænder i et sansende menneske..

Galleri Orange er stolt over at præsentere Kathrine Ærtebjerg.

små Formater – STORE Julegaver

Galleri Orange slår dørene op for en varm og god udstilling med galleriets kunstnere der alle er kommet med små og mindre formater.
Priserne på værkerne begynder fra kr.400.00

Her er muligheden for at erhverve sig et værk til sig selv eller som en god gave

De medvirkende kunstnere er:

 • Christina Bardram
 • Bentemarie Kjeldbæk
 • Lin Utzon
 • Pernille Struer
 • Knud Odde
 • Cristine Crebas
 • Annette Wier
 • Ann Sophie Stærk
 • og andre ….

Annette Wier

Vi er alle sansende mennesker, med et univers af følelser omkring os. Ord, billeder og tanker svæver omkring i os. De rolige eftertænksomme øjeblikke kan åbne op for beslutninger, der kan ændre vores liv. Mulighederne for forståelse og indsigt i os selv og verdenen omkring os er tilstede i Annette Wiers værker.

Annette Wier siger
”Mine grundbegreber er lys og bevægelse , med andre ord liv. De sidste år har jeg kredset omkring mennesket set i forhold til forskellige dimensioner og aspekter i tilværelsen og i forhold til vores indbyrdes samspil.

I mine værker afsøger jeg sammenhængen mellem indre verden og ydre handling og hvert billede indeholder spørgsmål og antydninger som beskueren kan forholde sig til ud fra sin egen baggrund”.

I udstillingen TIDETANKER taler hun om det øjeblik, hvor kimen til noget nyt anes, hvor en stemning eller forandring er på vej. Hun forstørrer dette moment og gennem et sanseligt og poetisk udtryk, maler og taler hun om hvor væsentligt , det er at være bevidst om dette øjeblik.

Sylvie Derumier

Den 11. September kl. 17-19 åbner Galleri Orange en ny og anderledes udstilling med fotografen Sylvie Derumier.
Sylvie er født i Bruxelles . I dag bor og arbejde hun i Vence ved Nice.
Hun er en betragter af livet omkring sig og viser i sine fotografier, det liv vi lever lige nu. Hun gør det på en drømmeagtig måde, men billederne vi ser er konkrete ting som spor efter mennesker, grafitti, falmede fotos på gravsten, badebroer, tatoveringer og dekorationer.
Samtidig viser hun vores drømme og tanker der opstår når vi står på en strand –vores ensomhed og indadvendte tanker i selve øjeblikket.
Ved at betragte Sylvies fotos som ofte består af 3 fotos sat sammen som et billede da begynder vi at fortolke de ting hun viser . Man kan ubevidst selv blive en af de mennesker hun viser i tanker ved havet. Vi er alle sat her på jorden og søger alle efter indhold, fællesskab, glæde.
Sylvie formår at aktivere flere sanser i os. Det kræver lidt af os men belønningen er stor.

Sommerudstilling

Galleriets kunstnere udstiller i Galleri Orange

 • Bentemarie Kjeldbæk
 • Pernille Struer
 • Knud Odde
 • Cristine Crebas
 • Christina Bardram
 • Lin Utzon
 • Nina Steen-Knudsen
 • Ann Sophie Staerk

Forårsudstilling

Starter den 18. april og slutter den 23. maj.

Galleriets kunstnere udstiller i Galleri Orange

 • Bentemarie Kjeldbæk
 • Pernille Struer
 • Knud Odde
 • Cristine Crebas
 • Christina Bardram
 • Lin Utzon

Små Formater – Store Julegaver

Galleri Orange fortsætter traditionen.

Igen i år viser vi i december. En vifte af galleriets kunstnere og fælles for dem alle er at de er repræsenteret med små formater, til priser der passer til julegaven.

Du kan opleve Knud Odde der er repræsenteret med et lille oliebillede ”Fyr med hund” og med træsnit skåret og trykt af træet fra gode vinkasser. Knud Odde er i øjeblikket ved at klargøre en stor retrospektive udstilling på Trapholt i Kolding, januar 2015.

Du kan se Christina Bardram med hendes romantiske og undersøgende værker.
Bente Marie Kjeldbæk kommer med billeder sprængfyldt med farve og energi.
Pernille Struer er der med hendes sensuelle og eventyragtige fortællinger.
Der vises også et udsnit af Svend Wiig Hansens tegninger der viser mennesket i indre kamp og længsel.
Den svenske kunstner Anders Blomquist vises med små dirrende og påtrængende billeder malet og tegnet med stor ærlighed.
Cristine Crebas  kommer med sine levende vitale billeder som viser essensen i livet

Flere af kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen.

Udstillingen løber til den 24. december.

Bentemarie Kjeldbæk og Pernille Struer

Galleri Orange er stolte over at præsentere Kjeldbæk og Struer der begge igennem årene har udtrykt sig stærkt, selv-sikkert, følsomt og sensuelt .
Begge har været kompromis faste og ærlige i deres udtryk.

POLLENATION - No World without it

Cristine von Crebas har med sin gæsteudstiller Susanne Holck, skabt udstillingen Pollenation. Det betyder pollen, som er de små og næsten usynlige ting i luften vi ikke kan undvære. De skaber nyt liv og sørger for at alt forplanter sig og lever videre.

ChristineVonCrebasCristine Von Crebas

Cristine har siden sin uddannelse på Danmarks Designskole og Utrecht Kunst Skole, arbejdet med at skildre og udforske naturens mirakler. Landskabet er ikke kun et landskab men en organisme i udvikling og bevægelse. Blomsterne er ikke blot blomster men organismer som os i stadig forandring.

SusanneHolck2Susanne Holck

Hun skriver om sit udtryk:
Jeg arbejder med form og farve i et let tilgængeligt narrativt udtryk.

Galleri Orange glæder sig til at se dig til denne spændende og anderledes udstilling med 2 kunstnere i stadig udvikling.
Samme dag fejrer vi genfødsel af navnet Galleri Orange. Galleriet har haft navnet 2B i 7år men nu har det været muligt at få navnet Galleri Orange tilbage.
Der er meget at fejre denne dag så kom og nyd kunsten med os.
Kunstnerne vil være tilstede under Ferniseringen. Udstillingen løber til den 18. oktober.

Hilsen
Georg Mathiasen

Liste med årstal

2023

 • Malene Bjelke, Soloudstilling
 • Morten Lassen “unspoken” solo

2022

Annette Wier

Bo Rune Madsen

Vinterudstillingen “klart syn” med galleriets kunstnere samt gæster.

2021

 • Byskaber & Sindslag.  Simon Bang
 • Stockholm Art Fair
 • Det Uforklarlige. J. Birkemose og J.Wessel
 • Hope. Kirsa Andreasen
 • Volcano. Niels Corfitzen
 • Vinter Varme
 • Prague Art Fair

2020

 • Eva Louise Buus
 • Jan Wessel
 • Jan og Jørn Utzon

2019

 • Naja Utzon Popov
 • Anders Overgaard
 • Kirsa Andreasen
 • Lin Utzon, Cristine Crebas, Annette Wier, Anne-Marie Steen Petersen, Ole Søndergaard, Kathrine Ærtebjerg, Finn Nygaard, Christina Bardram, Svend Wiig Hansen og Jan Wessel
 • Annette Wier
 • Jule udstilling med: Malene Bjelke, Cristine Crebas, Eva Luise Buus, Jan Wessel, Christina Bardram, Jan Utzon, Annette Wier, Anne-Marie Steen Petersen,Hanne Ravn Hermansen, Ole Søndergaard, Anders Overgaard, Kirsa Andreasen, Jean-Francios Carle fra St.Tropez og Lin Utzon

2018

 • Christina Bardram og Finn Dam Rasmussen
 • Nan-Marie Græbe
 • Lin Utzon
 • Sommer udstilling – Udvalgte kunstnere
 • Anne-Marie Steen Petersens
 • Cristine Crebas og Hanne Ravn Hermansen
 • Jean-Francois Carle

2017

 • Annette Wier
 • Anne-Marie Steen Petersen
 • Cristine Crebas og Sys Svinding
 • Malene Bjelke og Nina Rendtorff
 • Ann Sophie Staerk

2016

 • Christina Bardram
 • Ole Ahlberg
 • Lene Elsner og Ole Olesen
 • Anne-Marie Steen Petersen
 • Hanne Karin Jakobsen
 • Adam Walny
 • Kathrine Ærtebjerg

2015

 • Annette Wier
 • Sylvie Derumier
 • Forårs udstilling med Galleriets kunstnere

2014

 • Små Formater – Store Julegaver
 • Bentemarie Kjeldbæk og Pernille Struer
 • Cristine von Crebas og Susanne Holck – POLLENATION
 • Christina Bardram
 • Pernille Struer
 • Cristine von Crebas

2013

 • Bentemarie Kjeldbæk
 • Bent Holstein

2012

 • Ann Sophie Stærk
 • Lin Utzon
 • Pernille Struer
 • Christine Bardram

2011

 • Kristian Hornsleth
 • Steffen Kindt
 • Jörg Welch
 • Ole Ahlberg

2010

 • Corner Gruppen med bla.Knud Odde
 • Peter Lautrop
 • Sylvie Derumier (B)
 • Phill Billen (B)

2009

 • Araki
 • Niels Reumert
 • Bente Marie Kjeldbæk
 • Finn Nygaard

2008

 • Poul Janus Ipsen
 • Pernille Struer

Vil du modtage vores nyhedsbreve?

Vi sender med jævne mellemrum nyhedsbreve ud. De indeholder informationer om spændende nye kunstnere og vores udstillinger.