“NATTERGALENS HAVE”

I haven så man de forunderligste blomster, og ved de allerprægtigste var der bundet sølvklokker, der klingede, så man ikke skulle gå forbi uden at bemærke blomsten, Ja alting var så udspekuleret i kejserens have, og den strakte sig så langt at gartneren ikke selv vidste enden på den. Blev man ved med at gå kom man til den dejligste skov med høje træer og dybe søer! … I grenene boede der en nattergal, der sang så velsignet … Og nattergalen sang så dejligt, at kejseren fik tårer i øjnene

H.C. Andersen

Til Galleri Oranges udstilling ‘Nattergalens Have’ forvandler billedkunstner Eva Louise Buus galleriet om til kejserens fabulerende have. Som I H.C. Andersen’s eventyr ‘Nattergalen’ vokser der på malerier og keramik de forunderligste blomster og planter, og fugle fra nær og fjern er fløjet ind ad vinduerne og har slået sig ned på maleriernes grene af kobber og messing.

På væggene vokser ægte planter, og midt på gulvet finder man en lille sø med åkander og en vandskulptur, der græder kejserens tårer.

Som i H.C. Andersens eventyr spiller Buus på dobbeltheden mellem det ægte og det uægte, det naturlige og det unaturlige. Hendes kunst er en kærlighedserklæring til alt den skønhed, der findes lige udenfor vores dør.

Eva Louise Buus har til udstillingen skabt en række nye værker i både metal og keramik. På plader af kobber og messing fremkalder hun farver ved hjælp af syrer, der oxiderer metallet og skaber motiver på metalmalerierne, der således er skabt uden brug af maling.

Eva Louise Buus er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademis Billedskoler i 2009 og har siden haft en lang række udstillinger i både ind- og udland. Efter et længerevarende ophold hos Royal Copenhagen i 2014/15, har hendes praksis også involveret keramik og glasurarbejder. Eva Louise Buus flyttede i 2019 til Helsingør i Bentemarie Kjeldbæk og Svend Wiig Hansens kunstnerhjem. Det er hendes første soloudstilling i hendes nye hjemby Helsingør

Man bliver forført og fornøjet af Evas kunst.

Det er en fantastisk helhedsoplevelse at være i ”nattergalens have” Eva Louise Buus univers og vi glæder os meget til at dele oplevelsen med jer.

Udstillings åbningen er på grund af Covid vanskelighederne, forlænget med 1 tme.
Så velkommen til åbningen lørdag d. 26 september kl. 14-17.

Vi er så heldige at Uwe Bødewadt kommer og åbner udstillingen.

Lørdag d. 2 okt. Vil kunstneren vise udstillingen kl. 14.00.
Man bedes tilmelde sig til galleriet.

Sidste dag for udstillingen er 24 okt.

Vi glæder os til at se jer

Ps. Vedrørende Covid-19: 
Galleri Orange vil holde sig løbende opdateret og overholde alle tænkelige regler vedrørende Covid-19 i forbindelse med ferniseringen.
På nuværende tidspunkt vil det sige, at vi sørger vi for, at der max er 50 personer i lokalet samtidigt.
Vi håber på forståelse ved eventuel ventetid
Vi opfordrer alle til at holde behørig afstand.
Dem der er interesserede kan få en personlig fremvisning ved Georg Mathiasen.