AURORA
Fernisering lørdag 4. maj kl. 13.30 - 16.00
Udstillingen varer indtil 15. juni

AURORA

Fernisering lørdag 4. maj kl. 13.30 – 16.00
Borgmester Benedikte Kjær åbner udstillingen kl. 14.00

Om udstillingen

Aurora er navnet på den romerske gudinde for morgenrøden. Hver morgen fornyer hun sig selv og flyver over himlen og bebuder en ny dags begyndelse.

AURORA er den første udstilling efter Georgs farvel og symboliserer også en ny begyndelse for galleriet, der samtidigt ændrer navn til Orange Contemporary.

 

De 5 kunstnere på udstillingen er:
Thorbjørn Bechmann (maleri), Krista Rosenkilde (maleri), Birgitte Vad (maleri), Rosamunde Dora Brüsch (keramik) og Sophia Yoma Vanhala (fotografi).

De er nogle af Danmarks mest spændende navne lige nu.

Trods forskellige udtryk og medier arbejder de alle med en helt særlig sanselighed og farveholdning.

Håber I har lyst til at komme og fejre kunsten. Det vil glæde mig meget at se jer. Prøvestenens Vinhandel serverer god orangevin fra Grüner Vetliner.

 

Kærlig hilsen Eva

Om kunstnerne

Den internationalt anerkendte billedkunstner Thorbjørn Bechmann udfordrer med sine malerier de konventionelle forestillinger om visuelt sprog, idet han bevidst undgår motiv og symboler. I stedet tjener hans lærreder som kanaler for tidsmæssig transcendens og inviterer beskueren til fordybelser i sanseoplevelser, der udvisker grænserne mellem fortid og nutid, fysisk rum og hukommelse.

Thorbjørn er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi og har udstillet på gallerier og museer over hele verden bl.a. i USA, Australien, Storbritanien, Japan, Belgien og Tyskland. Hans værker er at finde i mange offentlige og private kunstsamlinger, herunder Statens Kunstfond.


Krista Rosenkilde arbejder med maleriet i en blanding af intuition og strategi. Hun fletter arketyper og symboler ind i et ornament af former og farver og lægger ligeså stor vægt på det dekorative aspekt som det narrative. Inspirationen hentes i eventyr, folkesavn, drømme religiøse og okkulte fortællinger.

Krista Rosenkilde har en Master in Fine Art fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Siden sin afgang har Krista Rosenkilde haft mange separatudstillinger bl.a. hos Traneudstillingen, Vendsyssel Kunstmuseum, Politikens Hus og Kunsthal Kongegaarden samt på flere danske og internationale gallerier. Rosenkildes værker findes i flere offentlige samlinger ligesom hun har lavet flere større udsmykningsopgaver.


Rosamunde Dora Brüsch lader sine skulpturelle vaser overgros af en vild og farverig dekor, hvor hun blandt andet lader sig inspirere af historiske stilarter som skønvirke og barok, samt sin fascination for botanik og biodiversitet.

Rosamunde har studeret ved Royal Institute of Art i Stockholm, Kunsthøgskolen i Bergen, Kunstakademiet i Wien og Jingdezhen Ceramic Institute i Kina. Rosamunde modtog Årets Villvinpris i 2023 i Risør, Norge.


Birgitte Vad inddrager, efter flere års arbejde i modebranchen, med lige dele kærlighed og kritik, modens egne greb og effekter i sine værker. Som kunstner befinder hun sig i feltet mellem maleri og tekstildesign. Hun bruger materialer fra modens verden – spejle, beklædningsgenstande, silke og uld. Gennem maleriet udforsker hun det indre liv – følelser – det underbevidste og det, der gemmer sig under overfladen.

Birgitte er uddannet fra Det Kongelige Danske Designakademi og har de seneste år udstillet mange steder både nationalt og internationalt.
I anledningen af H.M. Dronning Margrethes 80 års fødselsdag malede hun to portrætter af dronningen i samarbejde med Eurowoman, hvoraf det ene senere blev erhvervet af kongehuset.


Sophia Yoma Vanhala kredser med sine fotografiske værker om tid og foranderlighed. Det er en meditation over de transformationsprocesser, der betinger organisk såvel som uorganisk materiale. Motiverne omfatter krystaller, sten, blomster og kviste i stærke næsten hallucinatoriske farver, der ser ud til at gengive materialernes energier.

Sophia er nyuddannet fra Det kongelige Danske Kunstakademis billedkunstskoler. Hun har været en del af mange kunstnerdrevne projekter under hendes studietid. Dette er hendes første udstilling i gallerisammenhæng.